Gjøviks sprekeste pensjonister!

GJØVIK:- Her har vi Gjøviks sprekeste pensjonister, sier instruktør Tina Løkken Molstadkroken (40) om den glade og energiske gjengen på Toten Treningssenter.

Jorunn Rebne (71) og Odd Reidulf Tømmerbakk (76) får ikke fullrost tilbudet som flere titalls pensjonister benytter seg av flere ganger i uka.

– Jeg har vært her i over ni år. Da jeg gikk inn døra her, følte jeg med en gang at her hører jeg hjemme. Siden har jeg vært her, sier Jorunn.

– Jeg startet her med et livsstilskurs for rundt tre år siden. Da så jeg mest ut som en saccosekk. Etter et år var jeg 25 kilo lettere, forteller Odd Reidulf.

Med to uker til jul må det selvsagt trenes til julemusikk. I storsalen på Toten Treningssenter blir det varmet opp til «Støvel- dance» og snart er de rundt 30 pensjonistene klare for ei to timers variert treningsøkt, delt opp i fire halvtimer.

Et godt liv

Jorunn er så fornøyd med både treningssenteret, og ikke minst treningskameratene og instruktørene.

– Vi er en skikkelig fin gjeng og har supre instruktører. Alle smiler og hilser og du føler deg veldig inkludert. Det er så viktig for meg å være med på dette.

Det er Odd Reidulf hjertens enig i.

– Jeg gjør ikke dette for å få et langt et langt liv, men godt liv, sier han.

Denne førjulsonsdagen er Odd Reidulf den eneste hanen i kurven av et trettitalls spreke pensjonister.

– Det er som regel to-tre, noen ganger også fire. Det er bare flott med flere karer, sier Jorunn.

– Å, jeg vet ikke jeg er enig i det, sier Odd Reidulf med glimt i øyet.

I kropp og sinn

FOTO: FRODE KLEVRUD

Jorunn Rebne ble offisielt pensjonist for fire år siden, men hun jobber litt fortsatt ved Seljelia barne- og familiesenter.

– Jeg synes det er godt å drive på litt, sier 71-åringen, som ikke er i tvil om at treningen gjør henne sprek både i kropp og sinn.

– Jeg har ikke vært plaget av noe kroppslig, og det skylder jeg på denne aktiviteten. Dessuten får jeg veldig mye energi av å trene, og det beste av alt; du er så fornøyd med deg sjøl etterpå!

Problemet for Jorunn er når hun drar på ferie.

– Da tenker jeg at «nå er det trening hjemme» og ønsker at jeg hadde vært der.

Sunt kosthold

Odd Reidulf Tømmerbakk har drevet med mye forskjellig, men de siste åtte årene før han ble pensjonist i 2005, jobbet han i Hunton.

– Målet mitt er at jeg kan ta på meg strømpene uten å sitte på en stol. Foreløpig går det veldig bra.

Han har fortsatt med sunt kosthold og jevnlig trening siden han startet på treningssenteret.

– Når du nærmer deg åtti, er det ekstra viktig å holde seg i form. Balansen blir bedre, styrke, kondisjon, bevegelighet; alt du trenger for å fungere i hverdagen.

Odd Reidulf har problemer med et kne, men håper at treningen sørger for at han unngår operasjon.

– Jeg skal til legen i januar, men er fast bestemt på at det bare skal bli en konsultasjon, ikke operasjon.

Jorunn og Odd Reidulf er naboer, og tidligere traff de hverandre ofte på dansen på sportshytta på Vind. Nå danser de i stedet på treningssenteret.

– Det er kjempebra for kroppen og så moro!

Et friår ble til ti

Tina Løkken Molstadkroken forteller at flere av deltakerne har byttet ut både knær og hofter.

– Som regel trener de til dagen før operasjon, og så er de tilbake så fort de bare kan – gjerne etter opptrening hos vår fysioterapeut, Arnulf Sunde, sier hun.

Tina har vært instruktør siden Toten treningssenter åpnet i Storgata, i 2009. Før det kombinerte hun fulltidsstilling som sykepleier på sykehuset med å være instruktør på Toten Treningssenter Lena og Raufoss.

– Da vi skulle åpne ny avdeling på Gjøvik, bestemte jeg meg for å ta et friår for å jobbe med gruppetimer, treningsveiledning og livsstilskurs. Ett år har blitt til ti. Nå kan jeg ikke tenke meg å gå tilbake til sykehuset, sier Tina.

Tiltak for folkehelsa

Hun er en del av ledergruppa på Gjøvik og har hovedansvar for det som har med livsstilsendring å gjøre i tillegg til å være instruktør.

– Det som foregår bak dørene på Toten Treningssenter er et så viktig tiltak for folkehelsa. Tenk at jeg kan bidra til at folk forebygger eller lever bedre med sykdom og skader gjennom trening og kostholdsveiledning!

Tina mener det er viktig å være barnslig og fortsette å leke, sjøl om en begynner å bli godt voksen.

– Det var det disse timene het tidligere; «Godt voksen». Men det er jo et helt feil navn, så nå heter de «Sprek og voksen». Det passer mye bedre, for her er det virkelig mange spreke folk, de sprekeste pensjonistene i Gjøvik, tør jeg påstå.

Den spreke gjengen på Toten Treningssenter møtes også jevnlig til sosialt samvær.

– Etter treningen onsdag koste vi oss med deilig julelunsj, underholdning og tale på Khalles Corner. Der var vi 45 totalt, men det er enda flere som er med på treningene våre i løpet av uka, sier Tina.

– Og så har vi vært på ferie sammen også. I oktober i fjor var vi i Spania på treningstur. Det håper vi å gjenta neste år, sier Jorunn Rebne.

– Vi startet med noen kortreiste turer, og i juni hadde vi en flott fjelltur på Ilsetra i Hafjell, sier Tina Løkken Molstadkroken.

På Toten Treningssenter kan de friste med nærmere 100 forskjellige timer i uka.

Share on facebook
Del på Facebook
Share on twitter
Del på Twitter
Share on linkedin
Del på LinkedIN

Tusen takk for at du tar deg tid til å lese dette!

Denne nettportalen er bygget på dugnad av Vizible (Exceline AS), sammen med den sporty gjengen i Toten Treningssenter. Vi i Vizible har tatt alle kostnader med å bygge denne tjenesten. Vi håper at du finner både strømmetjenesten og innholdet ellers nyttig og relevant. Akkurat nå er det strømmetjenesten som benyttes mest her, og det synes vi er veldig flott og positivt.

Toten Treningssenter har ingen inntekter eller fortjeneste på portalen foruten en liten provisjon fra det du eventuelt handler fra annonsørene her. Vi vil derfor sette kjempestor pris på at du sjekker ut våre annonsører og partnere her på portalen dersom du er i markedet for å kjøpe noe. Ikke kjøp noe du ikke trenger eller ønsker, men om du skal handle og finner det du trenger her blir vi svært glade for at du handler via annonsene og lenkene som du finner på dette nettstedet.

Det vi måtte tjene her deles altså med Toten Treningssenter, og resten bruker vi til å videreutvikle denne tjenesten, slik at vi kan tilby deg en enda bedre tjeneste nå og for fremtiden.

Har du tips, innspill eller gode idéer?
Send oss en e-post da vel! tips@medlemsportal.no

(skal ikke vises igjen)