Barselstreff for fedre med barn

På Bakgrunn av artikkel i Avisa Valdres har vi startet en facebook-gruppe sammen med Bjørn Tore, så må de gjerne møte opp som utgangspunkt her på Treningssenteret hos oss.

Starter med Trilletur torsdag 20. februar kl. 11 med oppmøte i foajen på treningssenteret.

Meld deg gjerne inn i gruppa å facebook: https://www.facebook.com/farogbarnvaldrestreningssenter/

Faximile fra Nettsidene til Avisa-Valdres.no

Flere får barn i Valdres. Nå etterlyses barselgruppe for fedre: Bjørn Tore (22) vil gjerne gå på trilletur med andre fedre

Journalist: Anne KjønniksenBjørn-Tore (22) inviterer gjerne på en kopp kaffe, dersom du er nybakt pappa og ønsker å ta en trilletur og snakke om det å være småbarnsfar.

Fagernes: Nitten flere fødsler ble registrert i 2019, sammenligninga med året før. Det er en gledelig økning.

Fire fødte i ambulanse

141 kvinner i Valdres fødte barn i 2019, mot 122 året før. Alle kvinner i Valdres skal føde på sykehus. Men det er ikke alle som av ulike årsaker rekker fram. I fjor var det fire kvinner som fødte i ambulanse, to fødte på VLMS, mens en fødte heime.

Ifølge daglig leder ved VLMS Toril Naustdal er det prosentmessig langt flere kvinner I Oslo som føder i ambulanse, enn det er i Valdes.

Fikk barn i fjor

Bjørn Tore Gundersen (22) og Kaja Enger (27) er blant dem som fikk barn i 2019. De er akkurat ferdige med studier og på jobb for dagen og har hentet vesle Jon Leunell i barnehagen. Han ble ett år 17. januar og løper rundt som en virvelvind i stua, er imponerende tillitsfull og strekker straks fram hånda til hilsen for så å trekke den raskt tilbake. Det er jo en fremmed.

Far og sønn: Bjørn Tore løfter sin kjære sønn Jon Leunell trygt opp i lufta.
Far og sønn: Bjørn Tore løfter sin kjære sønn Jon Leunell trygt opp i lufta.

Trygg: Jon Leunell er en trygg og blid ett-åring og mor og far bytter på oppgavene med sønnen sin.

Stortrives i rollen

– Det er helt fantastisk å være foreldre og vi stortrives i rollen, forteller Bjørn Tore og Kaja. Hun setter seg ned på golvet og finner fram noen klosser, mens Bjørn Tore drar i gang middag.

Kaja forteller at hun har fått nye venner gjennom barselgruppa og føler seg godt ivaretatt som mor. Bjørn Tore derimot føler seg litt ensom i rollen. Han elsker barn og er godt i gang med å studere til barnehagelærer. Ungene i barnehagen elsker ham, ja han er faktisk som en magnet på unger i barnehagen, ifølge Kaja.

Barselgruppe for fedre

Bjørn Tore legger til at han savner det å gå en trilletur sammen med andre fedre, diskutere og samtale rundt det å være nybakt pappa og bare være litt sosial i den nye rollen, slik damene gjør det helt naturlig.

– Er det noen nybakte fedre der ute som har det litt sånn som meg, så må de gjerne ta kontakt. Det blir jeg takknemlig for. Det er fint å dele erfaringer, sier Bjørn Tore, mens han skreller grønnsakene.

Deler på oppgavene

Kaja er glad for at hun har født en ektefødt valdris og hun setter stor pris på at Jon Leunell kan vokse opp i trygge omgivelser.

– Vi er glad i naturen og veldig glad i musikk. Vi er også bevisste på dele på oppgavene og ha et liv ved siden av det å være foreldre, sier Kaja. Hun er bevisst til å la pappa få slippe til like mye som hun sjøl. De kan jo gjøre en like god jobb som oss mammaer.

Lettere å bli kjent med nye

-Bjørn Tore er så rolig og trygg. Det er deilig. Han er også utrolig flink med barn, roser Kaja.

Hun legger til at det er mye lettere å bli kjent med nye mennesker, når man har små barn og begge to gleder seg til alt som ligger og venter på dem.

Share on facebook
Del på Facebook
Share on twitter
Del på Twitter
Share on linkedin
Del på LinkedIN

Tusen takk for at du tar deg tid til å lese dette!

Denne nettportalen er bygget på dugnad av Vizible (Exceline AS), sammen med den sporty gjengen i Toten Treningssenter. Vi i Vizible har tatt alle kostnader med å bygge denne tjenesten. Vi håper at du finner både strømmetjenesten og innholdet ellers nyttig og relevant. Akkurat nå er det strømmetjenesten som benyttes mest her, og det synes vi er veldig flott og positivt.

Toten Treningssenter har ingen inntekter eller fortjeneste på portalen foruten en liten provisjon fra det du eventuelt handler fra annonsørene her. Vi vil derfor sette kjempestor pris på at du sjekker ut våre annonsører og partnere her på portalen dersom du er i markedet for å kjøpe noe. Ikke kjøp noe du ikke trenger eller ønsker, men om du skal handle og finner det du trenger her blir vi svært glade for at du handler via annonsene og lenkene som du finner på dette nettstedet.

Det vi måtte tjene her deles altså med Toten Treningssenter, og resten bruker vi til å videreutvikle denne tjenesten, slik at vi kan tilby deg en enda bedre tjeneste nå og for fremtiden.

Har du tips, innspill eller gode idéer?
Send oss en e-post da vel! tips@medlemsportal.no

(skal ikke vises igjen)