Trening inn i rutinene

Legg lista lavt og ta små steg. Det har vist seg å gi god effekt, dersom du vil at trening skal bli en fast del av hverdagen.

ANNE KJØNNIKSEN
anne.kjonniksen@avisa-valdres.no
Faksimile: Avisa-Valdres.no 5/2-20

FAGERNES: – Vi har fått 30 nye medlemmer siden nyttår, og totalt ligger vi nå på nesten 450, opplyser daglig leder ved Valdres Treningssenter Tone Eggum.

Små steg i riktig retning

Hun ser at de som setter seg små mål og satser på lavterskel, har mye større sjanse for å lykkes på lengre sikt, når det gjelder å holde treninga ved like og dermed også få en sunnere livsstil.

Sosialt: Nils Petter medgir at den sosiale delen av det å trene ved et senter er nesten like viktig som det å trene. Her sammen med Christine Moen og Tone Eggum.

Styrke: Nils Petter merker stor forskjell på kondis og muskler, etter at han begynte å trene i høst.
Lett: Lett oppvarming før styrke og så sosial kaffe og småprat

Måtte gjøre noe

– Da jeg passerte 60 skjønte jeg at jeg måtte gjøre noe. Jeg meldte meg inne på treningssenteret i høst. Det har jeg ikke angret på, sier Nils Petter Moen som bor på Heggenes.

Nils Petter forteller at han går på jakt og går turer. Men han ønsket å trene hele kroppen, samt å bli en del av et miljø, siden han arbeider alene hele dagen.

– Vi er en gjeng som ofte trener på samme tidspunkt. Etter at vi er ferdige, så tar vi gjerne en kaffe og en god prat. Jeg har fått mer overskudd og rett og slett blitt en gladere person. Jeg merker også at jeg er i bedre form, jeg har fått bedre kondis og blitt sterkere i musklene Det gir motivasjon til å fortsette.

Fast opplegg

Nils Petter har fått et fast treningsopplegg som han følger. Det har han fått utarbeidet sammen med en trener på senteret. Har Nils Petter lyst til å følge gruppetimer som spinning eller styrke, så melder han seg vi via nettet.

– Det er fint å ha et tilbud der jeg kan gå når det passer meg. Den sosiale biten er nesten vel så viktig for meg som treninga. Det er fint å være en del av fellesskap og møte andre på samme alder som liker å gjøre det samme.

Det er over fire år siden Nils Petter var innom et treningssenter sist. Han synes det er deilig å være i gang igjen, og denne gangen kommer han nok til å holde det gående.

Dørstokkmila er det tøffeste

– Jo eldre man blir jo viktigere er det å holde helsa ved like. Jeg tenker gode tanker etter en treningsøkt, og jeg kjenner meg vel., Det koster en del å være medlem. Men det gjør også at man forplikter seg. Til de som vurderer å starte opp med trening vil jeg si; Dørstokkmila er det tøffeste. Når du først er i gang, så blir det bare bedre og bedre. Det blir og lettere om man legger lista lavt i starten, slik at man ikke gruer seg i forkant, litt er bedre enn ikke noe, sier Nils Petter Moen.

Mor og datter og vennegjenger

Tone Eggum forteller at det er folk i alle aldre som trener ved senteret, vennegjenger, mor datter, far og sønn, nye nordmenn og seniorer. Når det gjelder trender, så merker de ved senteret at spinning har gått litt ned, mens styrke gruppetimer er populært. Her har man måtte sette opp flere timer.

– Folk trener fra fem om morgenen til seint på kveld og vi ser at mange har ny giv nå som det er nytt år og det går mot lysere tider. For dem som vurderer trening ved et senter, vil jeg si kom innom for en prat, så kan du ta det derfra, sier Tone Eggum.

Les også om Senioruka 17-21. februar

Share on facebook
Del på Facebook
Share on twitter
Del på Twitter
Share on linkedin
Del på LinkedIN

Tusen takk for at du tar deg tid til å lese dette!

Denne nettportalen er bygget på dugnad av Vizible (Exceline AS), sammen med den sporty gjengen i Toten Treningssenter. Vi i Vizible har tatt alle kostnader med å bygge denne tjenesten. Vi håper at du finner både strømmetjenesten og innholdet ellers nyttig og relevant. Akkurat nå er det strømmetjenesten som benyttes mest her, og det synes vi er veldig flott og positivt.

Toten Treningssenter har ingen inntekter eller fortjeneste på portalen foruten en liten provisjon fra det du eventuelt handler fra annonsørene her. Vi vil derfor sette kjempestor pris på at du sjekker ut våre annonsører og partnere her på portalen dersom du er i markedet for å kjøpe noe. Ikke kjøp noe du ikke trenger eller ønsker, men om du skal handle og finner det du trenger her blir vi svært glade for at du handler via annonsene og lenkene som du finner på dette nettstedet.

Det vi måtte tjene her deles altså med Toten Treningssenter, og resten bruker vi til å videreutvikle denne tjenesten, slik at vi kan tilby deg en enda bedre tjeneste nå og for fremtiden.

Har du tips, innspill eller gode idéer?
Send oss en e-post da vel! tips@medlemsportal.no

(skal ikke vises igjen)