— Treningen har reddet livet mitt

For en knapp måned tilbake svevde Vidar for femte gang mellom liv og død. — Hadde jeg vært en sofagris hadde jeg nok ikke levd nå. 

Hele fem ganger har Vidar Knudsen fra Gran på Hadeland svevd mellom liv og død. Den spreke 62-åringen har overlevd fire alvorlige hjerteinfarkt, og ble like over nyttår innlagt på sykehus med blodforgiftning. Det endte med sepsis og 14 dager i koma.

— Det er vel tre uker siden jeg kom hjem fra sykehuset nå, og er allerede tilbake på trening. Legene er veldig overrasket over hvor raskt jeg har kommet meg, forteller han.  

— Satser ikke på triatlon

La oss gå litt tilbake i tid. Som 17-åring begynte Vidar å trene med vekter. Han har alltid likt å holde seg i form og spise sunt. Han begynte å konkurrere i kroppsbygging, og levde et vanlig liv. Selv om han tok pause fra konkurransene, holdt han seg i form med vektene, og gjorde til slutt comeback som 55-åring. 62-åringen har flere NM medaljer og gode resultater å vise til, og har tidligere jobbet som både PT og kostholdsveileder i flere år. Dessverre ble storhetstiden på konkurransearenaen kortvarig. Vidars hjerte begynte å svikte, og har sviktet flere ganger.  

— Selv om jeg alltid har spist sunt, trent og aldri røykt fikk jeg disse infarktene. Det ligger til familien, og legene sier jeg har vært veldig uheldig som fikk dem når jeg lever såpass sunt. Det er rett og slett genetiske årsaker til at jeg har fått dem, forklarer Vidar.  

For hvert hjerteinfarkt Vidar har hatt, har hjertet hans blitt svekket litt etter litt. Men det har aldri hindret ham i å fortsette med treningen.  

— En må ikke bli redd for å presse kroppen og hjertet selv om en har hatt et infarkt. Det tåler mer enn hva man skulle tro, men alt er med måte da. Når jeg vet at hjertet er svekket er det ikke triatlon jeg skal satse på liksom, humrer den blide Hadelendingen.

Overrasket legene 

Etter de fire infarktene er Vidar blitt arbeidsufør. Men hverdagen fylles med nesten daglige turer til Toten Treningsenter på Gran. Det er ikke uvanlig å se Vidar trene 4-6 dager uka, men like over nyttår fikk han en ufrivillig pause.

— Jeg var hadde smerter i magen og ble innlagt til observasjon og utredning med en infeksjon. Etter et par dager kollapset jeg da, og havnet i koma. Det var to heftige uker for konen min Tove, og legene var usikre på hvordan dette skulle gå. Heldigvis våknet jeg jo igjen da, men kunne verken snakke eller gå før det var gått noen dager. Det overrasket legene at jeg kom meg på bare noen dager, for vanligvis skal det visst gå et par uker før man er på bena igjen etter noe slikt, forklarer han.  

— Hadde det ikke vært for all treningen sa legen, hadde jeg ikke kommet meg i det hele tatt. De forklarte at man mister 20% muskelmasse på to uker i koma, men det gikk jo fint for min del for det er mye å ta av, humrer Vidar.  

— Reneste treningsenteret  

Det er ikke mer enn tre uker siden Vidar kom hjem fra sykehuset. Formen har sunket betraktelig, men han merker allerede bedring etter bare 4-5 økter.  

— Det er alltid blytungt å starte opp igjen etter sykdom, men det går raskere fremover for hver gang. Jeg fikk treningsforbud i 14 dager, men nå er jeg i gang igjen. Det er litt kjedelig i starten for jeg må trene mer kondisjon nå før jeg kan trene styrke. Fordelingen er 70% kondisjon på sykkel nå og 30% styrke. Før jeg ble syk var det omvendt, sier han.  

Til tross for de alvorlige sykdommene har ikke Vidar mistet motet. Han ser lyst på fremtiden, og regner med å fortsette å være fast inventar på sitt favorittsenter på Gran i lang tid fremover.

— Jeg har vel trent på Gran i snart 7 år nå, og er strålende fornøyd med dette studioet. Jeg har vært på mange treningsenter i mitt liv, og dette er et av de reneste jeg har vært borti noensinne. Det er ikke ofte man finner skit her i lokalene, verken i garderobene eller på apparatene. De ansatte er trivelige, og miljøet er veldig godt her, roser han og legger ekstra trykk på mange når han forteller om de mange senterne han har trent på.  

Share on facebook
Del på Facebook
Share on twitter
Del på Twitter
Share on linkedin
Del på LinkedIN

Tusen takk for at du tar deg tid til å lese dette!

Denne nettportalen er bygget på dugnad av Vizible (Exceline AS), sammen med den sporty gjengen i Toten Treningssenter. Vi i Vizible har tatt alle kostnader med å bygge denne tjenesten. Vi håper at du finner både strømmetjenesten og innholdet ellers nyttig og relevant. Akkurat nå er det strømmetjenesten som benyttes mest her, og det synes vi er veldig flott og positivt.

Toten Treningssenter har ingen inntekter eller fortjeneste på portalen foruten en liten provisjon fra det du eventuelt handler fra annonsørene her. Vi vil derfor sette kjempestor pris på at du sjekker ut våre annonsører og partnere her på portalen dersom du er i markedet for å kjøpe noe. Ikke kjøp noe du ikke trenger eller ønsker, men om du skal handle og finner det du trenger her blir vi svært glade for at du handler via annonsene og lenkene som du finner på dette nettstedet.

Det vi måtte tjene her deles altså med Toten Treningssenter, og resten bruker vi til å videreutvikle denne tjenesten, slik at vi kan tilby deg en enda bedre tjeneste nå og for fremtiden.

Har du tips, innspill eller gode idéer?
Send oss en e-post da vel! tips@medlemsportal.no

(skal ikke vises igjen)