Prøvd alt uten å lykkes? Prøv PT timer med David

36 åringen fra Nesodden var blant de første personlige trenerne som ble utdannet i Norge. Med 14 års erfaring er han blitt spesialist på kroniske smerter og plager.

— Siden den dagen jeg startet som PT på Nesodden har jeg blitt kastet ut i alle slags utfordringer. Jeg har sett veldig mye forskjellig, og måtte løse mange kasuser på egenhånd. Det har ført til at jeg er blitt flink til å løse disse “worst cases” problemene hos kunder, som gjerne har gitt opp, forteller den blide PT treneren, som er ansvarlig for PT-ene hos Toten Treningsenter.

Oppdaget PT talent i forsvaret

At David Ewald skulle bli personlig trener var det ingen som hadde tenkt på da David var i førstegangstjeneste hos Forsvaret i Nord-Norge som 19-åring. Men da han midt i tjenesten skadet både rygg og ankel, fikk han et valg. Dra hjem eller bli i forsvaret og tren vekk skadene. Han valgte det siste.

— Jeg har alltid likt å trene, og er ikke den typen som gir opp så lett. Når jeg fikk vite at jeg kunne trene opp igjen skadene jeg pådro meg, og at det ville gjøre meg smertefri slik at jeg kunne fortsette i tjenesten, var det valget enkelt, forklarer han.

Det harde opptreningsarbeidet bar frukter, og befalet til David så utviklingen hans. Flere andre i førstegangstjenesten pådro seg også lignende skader, og befalet foreslo at David burde bruke sin erfaring til å hjelpe de andre med lignende skader, i samråd med legen. Da skjønte David at det var PT han skulle bli.

—Kroppen er komplisert

— Jeg har alltid likt å jobbe med mennesker, og å få kombinere det med trening er som hånd i hanske for min del. Da jeg bestemte meg for å bli personlig trener var det kun en skole som tilbød utdanningen i Norge, og jeg i det andre kullet som ble uteksaminert derfra, forteller han.

Etter han gikk ut fra Akademiet for Personlig Trening har utdannings-Cven blitt lang. Etter grunnkurset som PT har David etterutdanning som kostholdsveileder, Weight training, rehabillitering, styrketrening for toppidrettsutøvere, klassisk massasje og sertifisert trener for barn og ungdom. I tillegg har han grunnkurs i mental trening og utdanning innen forskningsbasert trening og ernæring fra det internasjonale programmet Menno Henselmans.  

— Skal man bli en god PT må man ha interesse for faget, og se sammenhengen mellom mennesket og kroppen. Kroppen er utrolig komplisert, og det er mange faktorer som spiller inn på alle mulige måter. Og alt henger sammen, både mental helse, fysisk helse og kosthold. Det gjør også faget så spennende, og ingen kasuser er like, forklarer han.

Kan trene bort tilbakevendende smerter

David Ewald holder til på Toten Treningsenter sin avdeling på Gran. Der arbeider han mye med kunder som har kroniske plager og smerter, i tillegg til å koordinere de andre personlige trenerne til Toten Treningsenter.

— Den typiske kunden som kommer til meg er ofte godt voksen og har kroniske smerter som andre gjerne ikke har klart å finne løsning på. Det er ikke alle skader som kan kureres med trening selvsagt, har du brukket et ben eller revet av en muskel må dette behandles medisinsk, sier han.

— Det vi derimot kan hjelpe med er skader som gir tilbakevendende smerter, altså smerter som kommer og går. Det er typiske ting som kan trenes bort eller forbedres ved jevnlig trening. Rehabilitering etter operasjoner i samarbeid med fysioterapaut kan man med fordel gjøre med personlig trener også, da det vil gi en mer effektiv trening og trolig korte ned rehabiliteringstiden, forteller han.

Er du interessert i å høre om David eller noen av de andre personlige trenerne kan hjelpe med dine plager, ta kontakt med oss i dag så kan vi ta en vurderingstime (eller lignende tekst, sett evt inn kontaktskjema)   

Share on facebook
Del på Facebook
Share on twitter
Del på Twitter
Share on linkedin
Del på LinkedIN

Tusen takk for at du tar deg tid til å lese dette!

Denne nettportalen er bygget på dugnad av Vizible (Exceline AS), sammen med den sporty gjengen i Toten Treningssenter. Vi i Vizible har tatt alle kostnader med å bygge denne tjenesten. Vi håper at du finner både strømmetjenesten og innholdet ellers nyttig og relevant. Akkurat nå er det strømmetjenesten som benyttes mest her, og det synes vi er veldig flott og positivt.

Toten Treningssenter har ingen inntekter eller fortjeneste på portalen foruten en liten provisjon fra det du eventuelt handler fra annonsørene her. Vi vil derfor sette kjempestor pris på at du sjekker ut våre annonsører og partnere her på portalen dersom du er i markedet for å kjøpe noe. Ikke kjøp noe du ikke trenger eller ønsker, men om du skal handle og finner det du trenger her blir vi svært glade for at du handler via annonsene og lenkene som du finner på dette nettstedet.

Det vi måtte tjene her deles altså med Toten Treningssenter, og resten bruker vi til å videreutvikle denne tjenesten, slik at vi kan tilby deg en enda bedre tjeneste nå og for fremtiden.

Har du tips, innspill eller gode idéer?
Send oss en e-post da vel! tips@medlemsportal.no

(skal ikke vises igjen)