— Trening er ofte den beste medisinen

Livsstilscoach hos Toten Treningsenter på Gjøvik, Tina Løkken Moldstadkroken har selv slitt med astma og allergi hele livet. — Trening og riktig kosthold gjør at jeg kan fungere veldig godt i hverdagen. 

41-åringen var avhengig av mye medikamenter og hun måtte bruke forstøverapparat hver fjerde time de første 12 årene av livet sitt. Takket være god oppfølging og opplæring på Voksentoppen, et spesialsykehus for barn med astma og allergi med egen barnehage og skole, ble trening en naturlig del av behandlingen. Der ble medikamenter utprøvd og tilpasset i forskjellige situasjoner sammen med leger, sykepleiere og fysioterapeuter.  

—Oppholdene varte i 3 til 4 uker, 1 til 2 ganger i året. Her lærte jeg å leve godt med plagene mine, forteller hun. 

Tina er fortsatt avhengig av medisiner daglig da hennes Astma utløses ved anstrengelse, kulde, enkelte matvarer og dyr. 

— Jeg blir nok aldri toppidrettsutøver med mine plager, men jeg fokuserer på det jeg kan gjøre, og jeg vet at dersom jeg ikke hadde vært flink å trene til tross for problemene, hadde ikke formen min vært så god som den er i dag, forteller den positive coachen, som også er instruktør på senteret i Gjøvik.  

Fra sykepleier til heltidsansatt 

Den tidligere sykepleieren startet som instruktør på Toten Treningssenter sin avdeling på Lena i 2003, samtidig som hun hadde sin 100% stilling som sykepleier på Gjøvik sykehus. Da avdelingen på Raufoss skulle åpnes i 2006, ble Tina med som instruktør der også.  

—Da senteret på Gjøvik skulle åpne i 2009, følte jeg for å ta et friår fra jobben som sykepleier.  
 
Et år gikk veldig fort og det var ingen tvil om at Tina trivdes best på Toten Treningssenter. Hun er i år inne i sitt ellevte år på heltid hos kjeden, og er nå en del av ledergruppen på Gjøvik. Hun jobber både som instruktør, trenings- og ernæringscoach, har ansvar for Livsstils-kursene og er i administrativ kontakt for medlemmer som ønsker å fryse medlemskapet sitt.  
 

— For å si det slik, veien tilbake til helsevesenet er lang. Jeg trives utrolig godt her på Toten treningssenter, og at jeg kan få jobbe med hobbyen min er helt fantastisk. Samtidig kjenner jeg at utdanningen og erfaringen etter mange år som sykepleier gjør meg til en bedre coach, forteller hun.  

Alternativ trening fremfor frysing 

Mye sykdom og plager kunne vært unngått hadde man tatt bedre vare på seg selv, forteller hun.  
 
— Når medlemmer tar kontakt for å fryse treningsmedlemskapet sitt, spør jeg ofte om ikke dem ønsker at vi kan sette opp et alternativt treningsopplegg for dem. Har du brukket en finger eller fot, kan man jo trene resten av kroppen, slik at formen ikke forfaller mer enn nødvendig i helbredelsesperioden. I mange tilfeller er trening også beste medisinen, og når vi har alle fasilitetene som trengs, er det bedre å ha en dialog med medlemmene slik at vi kan hjelpe til på best mulig vis, fortsetter hun.  
 
Det er ingen tvil om at Tina bryr seg, og hun strekker seg langt for å tilrettelegge slik at medlemmene lykkes. En av hennes viktigste jobber som livsstilscoach, er å formidle kunnskap om mat og trening på en forståelig måte.  
 
— Mediene i dag er motstridende og unyansert. Enkeltstudier blåses opp med store overskrifter, og får leserne til å trekke konklusjoner altfor raskt. Kroppen er ikke enkel, og det finnes ingen rask løsning som passer for alle. Fysisk helse, trening, vektøkning eller nedgang og ernæring er komplekse fagområder, og vi alle har forskjellige forutsetninger, ønsker og mål. Derfor er det så viktig å ha disse 1 til 1 veiledningstimene med medlemmene, som vi også har i EasyLife kursene, for å få maks utbytte av innsatsen som legges ned, sier hun.  

Startet som 14-åring 

Når Tina ikke har kurs og coaching med medlemmer, eller sitter med administrative oppgaver, finner du henne daglig på saltimer med mølle, yoga, kondisjon eller styrketimer.
— Jeg startet som Aerobic-instruktør for Gjøvik turnforening i 1993, da var jeg bare 14 år. Noen av dem som var med på timene mine da er fortsatt med på gruppetimene mine nå, forteller hun og smiler bredt.  
 
I tillegg har hun og henne kollega et lite sideprosjekt som de kaller  “Tina og Lailas solreiser”. Der arrangerer Tina og Laila små og store turer i både inn og utland for medlemmene. Og turene inneholder selvsagt sportslige aktiviteter.  
 
— Solreisene har vært en litt artig sak vi har gjort for moro skyld, og vi har en plan på flere turer fremover.  Det er utrolig gøy for både oss og medlemmene som er med. 

Share on facebook
Del på Facebook
Share on twitter
Del på Twitter
Share on linkedin
Del på LinkedIN

Tusen takk for at du tar deg tid til å lese dette!

Denne nettportalen er bygget på dugnad av Vizible (Exceline AS), sammen med den sporty gjengen i Toten Treningssenter. Vi i Vizible har tatt alle kostnader med å bygge denne tjenesten. Vi håper at du finner både strømmetjenesten og innholdet ellers nyttig og relevant. Akkurat nå er det strømmetjenesten som benyttes mest her, og det synes vi er veldig flott og positivt.

Toten Treningssenter har ingen inntekter eller fortjeneste på portalen foruten en liten provisjon fra det du eventuelt handler fra annonsørene her. Vi vil derfor sette kjempestor pris på at du sjekker ut våre annonsører og partnere her på portalen dersom du er i markedet for å kjøpe noe. Ikke kjøp noe du ikke trenger eller ønsker, men om du skal handle og finner det du trenger her blir vi svært glade for at du handler via annonsene og lenkene som du finner på dette nettstedet.

Det vi måtte tjene her deles altså med Toten Treningssenter, og resten bruker vi til å videreutvikle denne tjenesten, slik at vi kan tilby deg en enda bedre tjeneste nå og for fremtiden.

Har du tips, innspill eller gode idéer?
Send oss en e-post da vel! tips@medlemsportal.no

(skal ikke vises igjen)